Hundoverall

Som jag nämnde för ett tag sedan så är faktiskt Nellies hundoveraller anledningen till att jag börjat sy mycket igen! Vintern närmade sig och jag och min sambo försökte hitta en bra overall till vår lilla tjej. Dock har pudlar så långa ben så alla overaller var för korta. Dessutom var de fasligt dyra, 500-600 för en overall som sitter dåligt kändes inte alls rimligt. Så jag tog saken i egna händer och med min mammas hjälp så gjorde vi flera mysiga och varma overaller till Nellie som hon använt flitigt i vinter. Från detta mönster utvecklade jag sedan en regnoverall som ni kan få se i ett annat inlägg. 
 
 
Här nere i skåne är vintern oftast relativt kort och inte så fruktansvärt kall så en extra tjock polarfleece blev precis lagom varmt. Tack vare de långa benen så slapp vi spola av isklumpar och om det kom ett lättare snöfall så höll overallen henne torr och varm. En riktig hit faktiskt och jag ska göra ett gäng nya till nästa vinter, då blir det en turkos och en grå hade jag tänkt!
 
Allmänt, Färdiga projekt, Hund | Sy egna kläder, hundoverall, overall till hund, sy hundkläder | Instagram | 7 kommentarer
Upp