Hundoverall

Som jag nämnde för ett tag sedan så är faktiskt Nellies hundoveraller anledningen till att jag börjat sy mycket igen! Vintern närmade sig och jag och min sambo försökte hitta en bra overall till vår lilla tjej. Dock har pudlar så långa ben så alla overaller var för korta. Dessutom var de fasligt dyra, 500-600 för en overall som sitter dåligt kändes inte alls rimligt. Så jag tog saken i egna händer och med min mammas hjälp så gjorde vi flera mysiga och varma overaller till Nellie som hon använt flitigt i vinter. Från detta mönster utvecklade jag sedan en regnoverall som ni kan få se i ett annat inlägg. 
 
 
Här nere i skåne är vintern oftast relativt kort och inte så fruktansvärt kall så en extra tjock polarfleece blev precis lagom varmt. Tack vare de långa benen så slapp vi spola av isklumpar och om det kom ett lättare snöfall så höll overallen henne torr och varm. En riktig hit faktiskt och jag ska göra ett gäng nya till nästa vinter, då blir det en turkos och en grå hade jag tänkt!
 
Allmänt, Färdiga projekt, Hund | Sy egna kläder, hundoverall, overall till hund, sy hundkläder | Instagram | 7 kommentarer

T-shirt med en twist

Kommer ni ihåg sweatshirten som jag la upp bild på för någon dag sedan? Det blev en bit tyg över och av den gjorde jag en kort t-shirt som jag tror blir skitsnygg till ett par höga jeansshorts i sommar. Denna gång satte jag endast muddar i halsen, vad tycks? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Total tillverkningskostnad: ca 50 kr
 
 
Allmänt, Färdiga projekt | Sy egna kläder, diy, t-shirt | Instagram | 15 kommentarer

Min syhörna

Tänkte att jag kunde visa er min arbetsplats där jag sitter och syr mina små projekt! Oftast brukar denna arbetsplats gå under namnet "matbord" men en stund varje dag förvandlas den till min syhörna och jag gillar den skarpt. Jag har bra ljus, kan sitta och titta ut på ett bygge som tar form på en gräsplätt en bit bort och om jag blir hungrig så är lite snacks aldrig långt borta (haha). 
 
 
 
 
 
Symaskinen på bilden har jag lånat från min svärmor men jag ska snart köpa en ny hade jag tänkt! Jag kan inte rekommendera denna symaskin tyvärr, jag vet inte hur många timmar jag suttit och sprättat tack vare denna maskin. Den har inte heller funktioner som jag tycker är viktiga som t.ex. nålstopp nere och oftast är vi mer ovänner än vänner denna maskin och jag. Men den är helt klart bättre än inget och vi har ju trots en del bråk skapat en del fina projekt ihop.
 
 
Allmänt | | 3 kommentarer
Upp